zondag 19 februari 2017

Vluchtelingen in Turkije!Frontal21 is een maatschappij kritisch programma op de Duitse tv zender ZDF.
Deze week was er o.a. een item over vluchtelingen uit Syrië, die in vluchtelingenkampen in Turkije worden opgevangen. (Andere vluchtelingen worden überhaupt niet geaccepteerd).
De cameraploeg werd in de kampen constant in de gaten gehouden en mochten alleen praten met mensen die daartoe waren aangewezen en hoorden dan dat het daar prima vertoeven is.
Maar zij vingen ook andere meningen op en dan hoor je heel wat anders. De mensen leven er in erbarmelijke toestanden, kinderen en vrouwen zijn verplicht om te werken. Dat werk bestaat uit het in elkaar zetten van doosjes..... dag en nacht! Slavenarbeid dus!!!
Van het vele geld dat Europa heeft betaald om de vluchtelingenstromen in te dammen, lijkt niet veel ten goede te komen aan de mensen waarvoor het bedoeld is. M.a.w. waar is het geld dat Europa aan Turkije heeft gegeven, werkelijk gebleven???

De documentaire duurt ongeveer 12 min. en laat mensonterende beelden zien. Er schijnt in de hele westerse wereld maar één leitmotiv te zijn: "Pas op, voor de aanzuigende werking!"

Hier is de documentaire te zien!

Leefse!

Aaltje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten